Skjelettet

Fagområde:  Naturfag
Antall: Maks. 30 elever
Varighet: 45 minutter

Undervisningen er basert på en samtale mellom elevene, skjelettet Jon (som er veldig sjenert) og en museumspedagog. Elevene får mulighet til å dele erfaringer fra sitt eget liv og gjøre forsøk med sin egen kropp for å vise hvordan skjelettet fungerer.  Opplegget er lagt til et av våre undervisningsrom og elevene sitter på gulvet sammen med Jon og museumspedagogen.

Undervisingsopplegget egner seg for elever på ulikt faglig nivå og er også en innføring i ord og uttrykk som beskriver kroppen.

Lærerplan

Kompetansemål Naturfag:

• Beskrivehvordan muskler og skjelett fungerer, og knytte dette til bevegelse
  • Beskrivefunksjoner i kroppens ytre forsvar og samtale om hvordan dette verner mot sykdom

Nøkkelord:

Bein, knokler, skjelett, kuleledd, brystkasse, ryggrad, brusk, hodeskalle

Bestill undervisningstilbudet her!