Planetariet

Lærerveiledning

Om omvisningen


Målgruppe: 1.-4.Trinn  
Fagområde: Astronomi, Naturfag, Norsk  
Antall: Maks. 30 elever
Varighet: 45 minutter

I planetariet vårt utforsker vi himmelen slik den ser ut på en klar og mørk natt. Vi forteller sagn og fortellinger fra gresk og samisk mytologi og øver på å finne fram mellom stjernebilder og stjernetegn. Vi ser på hvordan jorda roterer og leter etter våre nærmeste naboer i solsystemet.

Elevene sitter på benker under en dome sammen med museumspedagogen og det vil være ganske mørkt I rommet mens undervisningen foregår.

Dette undervisningsopplegget vil kunne være et godt utgangspunkt for å jobbe med observasjon av naturfenomener som natt og dag, årstider og månefaser, avstand og perspektiv. I tillegg er planetariet et sted hvor elevene får lytte til eventyr, stille spørsmål og oppleve noe de kanskje ikke har sett før.

Nøkkelord:

Stjerner, planeter, måne, galakse, bane, stjernebilder

 

Bestill undervisningstilbudet til 1.-2- trinn her!

Bestill undervisningstilbudet til 3.-4. trinn her!

Etterarbeid

Vi anbefaler klassen å låne en kikkert og finne en anledning til å se på Månen.

Månen er lett å finne, selv på dagtid, og med en enkel håndholdt kikkert kan man se masse flotte detaljer som ikke er synlig for det blotte øye. Å håndtere en kikkert, sikte på målet, justere fokus og beskrive observasjoner er en verdifull øvelse for både store og små!


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet