Lærerkurs

Nøtter for Knøtter - Spørsmål og undring i barnehagen – kursdag for barnehageansatte

| 7.  februar , 9:00 - 15.00

O68Z3N0

Barn ser ting for første gang, opplever mye for første gang, hvordan kan vi under oss samme med de? Hvordan kan vi voksne se etter realfaglige situasjoner, og bruke de for å skape undring og nysgjerrighet hos barn? Ved å jobbe faglig, kan voksne skape et stimulerende miljø samme med barna. Dette vil gjøre det mer gøy å være på jobb, gi en bedre dialog og kontakt med barna.

Bli med på et inspirerende dagskurs for barnehageansatte den 7. februar 2018. På kurset skal vi diskutere og utforske hvordan barn i alderen 3-5 år, kan oppdage realfag gjennom enkle dagligdagse gjøremål og utstyr. Det vil være et særlig fokus på hvordan ansatte i barnehagen kan bruke spørsmålsstilling til å skape undring og vekke nysgjerrighet hos barn.

Påmelding: HER

Pris: 785 kr

Mer info: Se PDF

 


 

Lærerkurs vinter 2018 - Lærere på 5-10. trinn + VGS lærere 

| 9, 15, 28. februar og 7. mars, kl 09.00–15.00wordle 8 300

Er du en lærer som er nysgjerrig på hvordan du kan kombinere matematikk og programmering? Lurer du på hvordan du kan jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap? Kunne du tenke deg å bruke prototyping i undervisningen? Vil du skal ta sløyden inn i det 21. århundre? 

I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, vinylskjæring, 2D- og 3D-modellering og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra en kasse med utstyr og verktøy eller fullt utstyrt verksted. Flere og flere skoler og lærere ønsker å ta undervisningen et steg videre, og introdusere elevene for skaperverkstedets tankegang, didaktikk og teknologi. 

Oslo vitensenter og Norsk Teknisk museum vil gi lærerne kunnskap og ideer til hvordan dette kan gjøres, og arrangerer derfor 4 heldagskurs vinteren 2018. Kursene er tverrfaglige og tar for seg ulike verktøy, teknologier og gir en innføring i pedagogiske tankegangen bak skaperverkstedene.

Kursene varer fra kl 09.00–15.00 og lunsj inngår i kursavgiften.

Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å melde seg på ett eller flere kurs og at det er et begrenset antall plasser på kursene. Følg lenkene under for påmelding og mer informasjon. 

Påmeldingsfrist er ca. en uke før kursstart.

Mer info og Påmelding:

Dato

Kurslenke

9. februar

Micro:bit basic og robotprogrammering 

15. februar

Fra idé til prototype - lag et makerspace med enkle verktøy og engasjerte lærere.

28. februar

Digital fabrikasjon med vinylskjærer

7. mars

Koding og modellering i 2D og 3D

 


 

Makerlærer Kurs - vår og sommer 2018

| April, Mai, Juni 

Bli med å utvikle og innføre skaperverkstedet i skolen! makerlærer
Er du lærer og lurer på hvordan du skal koble matematikk og programmering, ta sløyden inn i det 21. århundre, jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap, eller ønsker å bruke prototyping i Ungt Entreprenørskap, så er dette etterutdanningen for deg!

Hva er et makerspace?
I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, laserkutting, e-tekstiler og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted, til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Makerspace handler om å stimulere elevenes kreativitet, skaperevne og entreprenørskap. Det er en pedagogisk filosofi, en tverrfaglig og kreativ måte å undervise på. For å etablere dette i skolen, på en vellykket måte, trenger lærere både kunnskap, inspirasjon og ideer til å ta i bruk ny og kreativ teknologi. Det å skape noe, samtidig som man lærer, gir kunnskapen mer verdi og livslang læring.

Hva er makerlærerutdanning?
Makerlærer er et nytt konsept innenfor etterutdanning av lærere. Vi ønsker å lære bort alt vi kan om Makerspace; didaktikken, pedagogikken, oppbygging av undervisningen og teknologien som er tilgjengelig. En Makerlærer vil ha en unik kompetanse innenfor det hurtigvoksende temaet skaperverksted i skolen, og være en uvurderlig ressurs på sin skole. Gjennom kurset vil deltakerne få erfaring med å planlegge, tilrettelegge, utforme og gjennomføre undervisning i Makerspace. Lærerne som har vært på kurset vil bli en del av et nettverk av Makerlærere, og kunne samarbeide videre.

Kurset er en helhetlig pakke, med både teori, diskusjoner, opplæring og praksis. Praktisk gjennomføring, learning by making, og refleksjoner rundt praksis vil stå sentralt. Kurset går over 6 mandager, en helg og en sammenhengende uke (man-fre). Kurset er gratis, og vi forutsetter at du deltar på hele opplegget.

Påmelding og Mer info: Se HER

Pris: GRATIS!

Søknadsfrist: 1. mars.

     
 

Teknisk museums åpningstider

Åpningstider i skoleåret:
Tir-fre: 9-16 | Lør-Søn: 11-18 | Man: Stengt

Sommerferien 2018, 20. juni - 20. august: Åpent alle dager 11-18.

Stengte dager: Julaften,1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.
Les mer om åpningstider

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3