Lærerkurs

Programmering, kreativitet og digitalfabrikasjon i 2D

| 19. oktober , 9:00 - 15.00vinylskjring 2D

Programmering er det 21. århundrets språk. Gjennom programmering lærer elevene ferdigheter som vil være avgjørende for deres fremtid: Kreativitet, problemløsning, samarbeid og logisk tenking. På dette kurset vil vi utforske hvordan man kan bruke programmering og andre programvarer i digital fabrikasjon. Vi vil ta i bruk vinylskjærer og utforske hvordan den kan brukes til å uttrykke seg faglig og kreativt, både med og uten programmering. Vinylskjæreren er perfekt, fordi det er en relativt rimelig, en likevel spennende teknologi, og en god måte å innføre ny teknologi og skaperverksted i skolen.

Påmelding og Mer info: HER

Pris: 785 kr

 


 Programmering, modellering og digitalfabrikasjon i 3D

| 19. oktober, kl 09.00–15.003D

Programmering er det 21. århundrets språk. Gjennom programmering lærer elevene ferdigheter som vil være avgjørende for deres fremtid: Kreativitet, problemløsning, samarbeid og logisk tenking. På dette kurset vil vi utforske hvordan man kan bruke koding og andre programvarer i digital fabrikasjon. Vi vil ta i bruk 3D-printeren og utforske hvordan den kan brukes i kombinasjon med modellering og programmering. Kurset vil også ha en kort introduksjon til generell bruk av 3D-printer.

Mer info og Påmelding: Se her

Pris: 785 kr


 

Makerlærer Kurs - vår og sommer 2018

| April, Mai, Juni 

Bli med å utvikle og innføre skaperverkstedet i skolen! makerlærer
Er du lærer og lurer på hvordan du skal koble matematikk og programmering, ta sløyden inn i det 21. århundre, jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap, eller ønsker å bruke prototyping i Ungt Entreprenørskap, så er dette etterutdanningen for deg!

Hva er et makerspace?
I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, laserkutting, e-tekstiler og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted, til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Makerspace handler om å stimulere elevenes kreativitet, skaperevne og entreprenørskap. Det er en pedagogisk filosofi, en tverrfaglig og kreativ måte å undervise på. For å etablere dette i skolen, på en vellykket måte, trenger lærere både kunnskap, inspirasjon og ideer til å ta i bruk ny og kreativ teknologi. Det å skape noe, samtidig som man lærer, gir kunnskapen mer verdi og livslang læring.

Hva er makerlærerutdanning?
Makerlærer er et nytt konsept innenfor etterutdanning av lærere. Vi ønsker å lære bort alt vi kan om Makerspace; didaktikken, pedagogikken, oppbygging av undervisningen og teknologien som er tilgjengelig. En Makerlærer vil ha en unik kompetanse innenfor det hurtigvoksende temaet skaperverksted i skolen, og være en uvurderlig ressurs på sin skole. Gjennom kurset vil deltakerne få erfaring med å planlegge, tilrettelegge, utforme og gjennomføre undervisning i Makerspace. Lærerne som har vært på kurset vil bli en del av et nettverk av Makerlærere, og kunne samarbeide videre.

Kurset er en helhetlig pakke, med både teori, diskusjoner, opplæring og praksis. Praktisk gjennomføring, learning by making, og refleksjoner rundt praksis vil stå sentralt. Kurset går over 6 mandager, en helg og en sammenhengende uke (man-fre). Kurset er gratis, og vi forutsetter at du deltar på hele opplegget.

Påmelding og Mer info: Se HER

Pris: GRATIS!

Søknadsfrist: 1. mars.

     
 

Teknisk museums åpningstider

Åpningstider i skoleåret:
Tir-fre: 9-16 | Lør-Søn: 11-18 | Man: Stengt

Sommerferien 2018, 20. juni - 20. august: Åpent alle dager 11-18.

Stengte dager: Julaften,1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.
Les mer om åpningstider

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3