NESTE ARRANGEMENT  onsdag 6. november

 

Teknologi i medisin og legevitenskap

 

Alt vi bruker i sykehus er teknologi! Dette mener lege Erik Fosse som kommer i Klubben for å fortelle oss om utviklingen av teknologi i medisin og legevitenskap.

 

Foredraget starter klokken 17:00, det blir lett servering fra klokken 16:30 for påmeldte deltakere. Mer informasj́on og en eventuell påmelding til Tekna, her

 

Sted: Klubben i Ingeniørenes hus.
Kronprinsens gate 17, 9. etasje, møterom Klubben.

Vel møtt og velkommen!

FORRIGE ARRANGEMENT

onsdag 16. oktober på Vøyenbrua:

Teknologihistorisk vandring langs Akerselva fra Vøyen til Nedre Foss

 

Dette er i samarbeid med Akerselvas Venner og Oslo Miljøhovedstad 2019. Gratis.

 

Flott gjensyn med DS Børøysund!           –––  >

Turen med DS Børøysund tirsdag 4. juni ble meget vellykket. Det var et veldig hyggelig gjensyn med båten som har vært til kjelereparasjon i to år.


I tradisjonens tro ble det

en flott dag med mange besøkende som fikk seg mange fine opplevelser

og aktiviteter i museet. Inkludert grillmat!

 

 

 

 

             Voksne    Barn    Totalt

Tekna    169           139       308

NITO      369           326       695

NTMv     110           114       224

Sum       648           579     1227

ALL TIME HIGH deltagelse på familiedagen søndag den 26. mai 2019!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livlig på fjorden med Akershus festning i ettermiddagssol, kull til fyrkjelen i et fantastisk maskinrom. Båten har eget postkontor og stempel der vi møtte postmester og Børøysundentusiast Laila.

 

Vi ble tatt vel imot av skipets besetning som er stolte av skipet og glade for å fortelle og svare på spørsmål.  40 passasjerer nøt noen kveldstimer i fint sommerlig vær, og de som ikke ville være ute på dekk i vinden hygget seg i salongene.  Dersom noen har bilder fra turen de ønsker å publisere på våre hjemmesider er det veldig hyggelig.

Sjekk fellesprogammet for 2019, her.  Ligger under fanen Arrangement / Foredrag

VENNEFORENNGENS DAG
Søndag 18.november 2018
En vellykket og flott familiesøndag med mer enn 850 besøkende jevnt fordelt over alle aldre fra NITO, Tekna og venneforeningen - der alle bidro med ulike aktiviteter. Hyggelig å se voksne og barn sammen som kan glede seg over et levende museum med så mye aktivitet og liv og så mye spennende å vise fram og fortelle om. Og hele 26 nye medlemmer meldte seg på!

 

Ekebergbanen, modelljernbanen, omvisning i Halvorsens verksted, besøk i Caravellen, lek med matematikk, kjemishow, radioamatører, lego- programmering, data-programmering i tillegg til alt det andre spennende man finner til daglig på museet.

 

Modelljernbanen som man får lov til å kjøre selv, står høyt i kurs og det er helt utrolig å se hvor mange som har lyst til å prøve seg. Det er lite som skaper så mye engasjement og interesse.

 

Jernbanen er svært detaljrik. Noen av modellene som var med på venneforeningens dag er bare noen helt fantastiske smykker med noen aldeles utrolige håndlagede detaljer.

 

La bildekavalkaden til høyre fortelle:

 

Siste arrangement 5. desember

 

Møtene starter vanligvis med enkel bevertning kl 16.30.  Bevertning må bestilles på forhånd hos Tekna.

Selve foredraget begynner normalt kl 17. Hele programmet varer opptil 2 timer.

 

Vegdirektørene og deres strategier 1900 - 1970. Systembyggerne og de karismatiske. Foredrag ved v/historiker Pål Nygård, Handelshøyskoen BI.

 

Les mer / evt påmelding her

Programmet for 2019; ta en kikk her

Vellykket avvikling av  Venneforeningens dag søndag 27. mai 2018

 

Vi hadde åpnet Caravellen slik at det var mulig å komme ombord, og venneforeningens medlemmer var tilstede for å kunne besvare spørsmål.

 

Vi hadde folk på plasst i sagutstillingen og ved veteranbilene der spesielt Cadillacen som vi vi har renovert ble gjenstand for slukørede og lange blikk. Motorutstillingen var bemannet slik at man kunne stille spørsmål, diskutere eller fortelle egne historier.    Se bildene under:

SISTE ARRANGEMENT FØR SOMMERFERIEN

VAR TUR MED VETERANTRIKK I OSLO
14. juni 2017 kl. 18:00

 

Turen starter og ender på Stortorget, i sløyfa utenfor det gamle apoteket. Trikken kjører følgende rute: Stortorvet – Jernbanetorget – Aker brygge – Solli – Frogner – Majorstuen – Briskeby – Nasjonalteateret – Jernbanetorget –Stortorvet – Holbergs plass – Welhavens gate – Holbergs plass - Stortorvet.

21. MAI 2017 -  GIKK

VENNEFORENINGENS DAG

AV STABELEN

Mer i Bulletin nr. 2 der du kan lese om programmet.

 

Her følger en liten statusrapport;

 

Nok et vellykket arrangement med Venneforeningen, NITO og Tekna med hele 1.132 besøkende, derav 559 barn som hadde en hyggelig og lærerik dag

på museet.

 

Demonstrasjon av droner vakte stor interesse og mange skuelystne, damplokomotivet og Ekerbergbanen er også populære innslag når vi sammen skaper et skikkelig levende museum denne dagen.

 

Grillplassen hvor vi griller hamburger og pølser og serverer våre medlemmer skapte til tider køer akkurat slik vi liker. Det var også flere som valgte å benytte anledningen til å melde seg inn i venneforeningen denne dagen.

 

ARRANGEMENT 26. APRIL 2017 PÅ 
INGENIØRENES HUS

 

Enkel bevertning fra 1630 ved påmelding til Tekna

 

Fra smie til elektronikk

Foredrag ved tidligere TU-redaktør Magne Lein.

 

Den teknologiske utviklingen går litt i rykk og napp – og som oftest fremover. Dette foredraget gir innblikk i de teknologiske sprangene fra grovsmedenes verktøy til dagens finelektronikk. Foredraget starter kl. 17.00.

Foredraget gir et innblikk i dagens finelektronikk, slik vi for eksempel finner den i mobiltelefoner. Foredraget tar for seg utviklingen fra teleteknikkens spede begynnelse på 1800 tallet  med telefrafi og telefon og videre utvikling frem til vår tid.

TO ARRANGEMENT 22. MARS 2017 PÅ NTM

DET FØRSTE ER KL 17

Enkel bevertning fra 1630 ved påmelding til Tekna

 

Grossraum – en utstilling om tvangsarbeid under 2. verdenskrig

Førstekonservator Ketil G. Andersen: Norsk Teknisk Museum har vært med på et stort forskningsprosjekt knyttet til arkivene etter Organisation Todt, som sto for Hitler-Tysklands store byggearbeider, også i Norge. Dette kaster mye nytt lys over kjente og mindre kjente sider ved okkupasjonstiden 1940-1945. Utstillingen presenterer disse funnene.

 

Av 130 000 tvangsarbeidere i Norge, døde rundt 17 000 under fryktelige forhold.

Utstillingen Grossraum - tvangsarbeid i Norge under 2. verdenskrig, åpnet 16. februar på Teknisk museum.

 

Organisasjon Todt var den største byggherren i Norge under krigen, og hadde stor innflytelse på den norske økonomien. De var, ved siden av Wehrmacht, den største aktøren for bruk av krigsfanger og tvangsarbeidere her i landet. På det meste disponerte Todt en arbeidsstyrke på 90 000 mennesker. De fleste av disse var sovjetiske krigsfanger (totalt var det 130 000 krigsfanger i Norge). Det innebærer at Norge antakelig var det okkuperte landet som mottok den største kontingenten tvangsmobilisert arbeidskraft sammenlignet med folketallet.

 

VenneforeningenS årsmøte 22. MARS KL 1830 - etter foredraget

 

Innkalling og øvrige dokumenter her   -   (samme som i nytt menyvalg - årsmøte - under fanen om foreningen)

Sovjetiske krigsfanger utgjorde den største gruppen tvangsarbeidere hos Organisasjon Todt i Norge.

 

–Nest etter deportasjonen av de norske jødene er det skjebnen til de utenlandske tvangsarbeiderne og krigsfangene som skaper den tydeligste forbindelsen mellom Norge og Nazi-regimets utryddelsespolitikk. - Forsker og prosjektleder Ketil Gjølme Andersen.

VENNEFORENINGENS DAG  SØNDAG DEN 20.11.2016

BLE EN STOR SUKSESS.   BESØKSREKORD MED HELE

1475 DELTAKERE OG 45 NYE MEDLEMMER.


VI LAR BILDENE TALE FOR SEG SELV:::

VENNEFORENINGENS DAG 2015 VAR SØNDAG 31. MAI PÅ TEKNISK MUSEUM  FRA KL 11.00 TIL 16.00, les mer

 

Det er alltid spennende å invitere til familiesøndag i mai – på programmet står det aktiviteter som blir mest vellykket hvis været viser seg fra sin beste side – og det slo til denne gangen også!

VENNEFORENINGENS RESTAURERTE CADILLAC MOTTOK EN SVÆRT GJEV PRIS PÅ ACSN´s OSLOMØNSTRING PÅ EKEBERGSLETTA 4. MAI 2014

 

En jury bestående av bil-entusiaster foretar en vurdering på et estetisk og helhetlig grunnlag av bilene. Norsk Teknisk Museums Cadillac fra 1916 som er restaurert av Ragnar Skjærstad og Birger Bostad fra Norsk Teknisk Museums venner ble en av 10 likeverdige prisvinnere.

Vi ønsker kontakt med interesserte som kan tenke seg å være med på utvikle eksisterende og nye prosjekter i et interessant og spennende mijø!

Vi er stolte over å kunne presentere våre bedriftsmedlemmer - les mer under - Bli medlem - kanskje noe å tenke på?