VENNEFORENINGEN HAR FÅTT NYTT MEDLEMSREGISTER!

 

Den 1. oktober lanserte vi vår nye medlemsdatabase som er levert av Rubic. Medlemskortet er elektronisk så du og familien til enhver tid har det tilgjengelig på mobiltelefonen.

 

På Min side administrerer du medlemskapet ditt selv.

 

All kommunikasjon fra oss til medlemmene går via e-post og/eller SMS. Det blir slutt på utsendelser av faktura og medlemskort i posten.

 

De medlemmene der vi verken har registrert e-post eller mobiltelefonnummer får faktura og medlemskort tilsendt i posten.

 

MEDLEMSAVGIFT FOR 2020

I begynnelsen av januar sender vi ut faktura – elektronisk – til alle

våre medlemmer, med betalingsfrist 15. januar.

Betales den med kort blir gyldig medlemskort for 2020 tilgjengelig umiddelbart. Betaler du via giro i nettbank tar det fra 1-2 dager før betalingen er registrert og medlemskortet blir tilgjengelig.

 

Medlemskortet fra 2019 vil være gyldig fram til 20. januar.

 

OPPDATER DIN INFORMASJON

For at vi skal nå alle våre medlemmer er det viktig at vi har riktig informasjon. Gå inn på Min side og kontroller at informasjonen som ligger der er korrekt.

 

Når du går inn i databasen første gang må du opprette et brukernavn og passord.

 

HER kommer du inn i Medlemsdatabasen

 

NB! De som har meldt seg inn etter 1.10.19 har gyldig medlemskort også i 2020, og vil ikke få tilsendt faktura.

ØNSKER DU Å BLI MEDLEM?

 

Vi anbefaler sterkt at du melder deg inn i Venneforeningen før du kommer til museet. Vi har opplevd en del problemer med innlogging og registrering når man er på museet, og de ansatte har ikke kapasitet til å hjelpe til i en hektisk hverdag med mange besøkende. Sitt hjemme i ro og mak og registrer nødvendig informasjon og ta med medlemskortet elektronisk eller i utskrift.

 

Er du ikke medlem, men ønsker å bli det, klikk deg inn på BLI MEDLEM fanen oppe i hovedmenyen.

FORRIGE ARRANGEMENT:


Nok en vellykket familiesøndag

på Teknisk Museum

søndag 17. november

 

Gode besøkstall:

                  NITO    Tekna    NTMv     Sum

Voksne      102        252        103         457

Barn          104        209        115         428

Sum           206      461         218         885

 

Flott gjensyn med DS Børøysund!           –––  >

Turen med DS Børøysund tirsdag 4. juni ble meget vellykket. Det var et veldig hyggelig gjensyn med båten som har vært til kjelereparasjon i to år.

ALL TIME HIGH deltagelse på familiedagen søndag den 26. mai 2019!


I tradisjonens tro ble det

en flott dag med mange besøkende som fikk seg mange fine opplevelser

og aktiviteter i museet. Inkludert grillmat!

 

 

 

 

             Voksne    Barn    Totalt

Tekna    169           139       308

NITO      369           326       695

NTMv     110           114       224

Sum       648           579     1227

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livlig på fjorden med Akershus festning i ettermiddagssol, kull til fyrkjelen i et fantastisk maskinrom. Båten har eget postkontor og stempel der vi møtte postmester og Børøysundentusiast Laila.

 

Vi ble tatt vel imot av skipets besetning som er stolte av skipet og glade for å fortelle og svare på spørsmål.  40 passasjerer nøt noen kveldstimer i fint sommerlig vær, og de som ikke ville være ute på dekk i vinden hygget seg i salongene.  Dersom noen har bilder fra turen de ønsker å publisere på våre hjemmesider er det veldig hyggelig.

Sjekk fellesprogammet for 2019, her.  Ligger under fanen Arrangement / Foredrag

VENNEFORENNGENS DAG
Søndag 18.november 2018
En vellykket og flott familiesøndag med mer enn 850 besøkende jevnt fordelt over alle aldre fra NITO, Tekna og venneforeningen - der alle bidro med ulike aktiviteter. Hyggelig å se voksne og barn sammen som kan glede seg over et levende museum med så mye aktivitet og liv og så mye spennende å vise fram og fortelle om. Og hele 26 nye medlemmer meldte seg på!

 

Ekebergbanen, modelljernbanen, omvisning i Halvorsens verksted, besøk i Caravellen, lek med matematikk, kjemishow, radioamatører, lego- programmering, data-programmering i tillegg til alt det andre spennende man finner til daglig på museet.

 

Modelljernbanen som man får lov til å kjøre selv, står høyt i kurs og det er helt utrolig å se hvor mange som har lyst til å prøve seg. Det er lite som skaper så mye engasjement og interesse.

 

Jernbanen er svært detaljrik. Noen av modellene som var med på venneforeningens dag er bare noen helt fantastiske smykker med noen aldeles utrolige håndlagede detaljer.

 

La bildekavalkaden til høyre fortelle:

 

Programmet for 2019;

ta en kikk her

ARRANGEMENT 26. APRIL 2017 PÅ 
INGENIØRENES HUS

 

Enkel bevertning fra 1630 ved påmelding til Tekna

 

Fra smie til elektronikk

Foredrag ved tidligere TU-redaktør Magne Lein.

 

Den teknologiske utviklingen går litt i rykk og napp – og som oftest fremover. Dette foredraget gir innblikk i de teknologiske sprangene fra grovsmedenes verktøy til dagens finelektronikk. Foredraget starter kl. 17.00.

Foredraget gir et innblikk i dagens finelektronikk, slik vi for eksempel finner den i mobiltelefoner. Foredraget tar for seg utviklingen fra teleteknikkens spede begynnelse på 1800 tallet  med telefrafi og telefon og videre utvikling frem til vår tid.

TO ARRANGEMENT 22. MARS 2017 PÅ NTM

DET FØRSTE ER KL 17

Enkel bevertning fra 1630 ved påmelding til Tekna

 

Grossraum – en utstilling om tvangsarbeid under 2. verdenskrig

Førstekonservator Ketil G. Andersen: Norsk Teknisk Museum har vært med på et stort forskningsprosjekt knyttet til arkivene etter Organisation Todt, som sto for Hitler-Tysklands store byggearbeider, også i Norge. Dette kaster mye nytt lys over kjente og mindre kjente sider ved okkupasjonstiden 1940-1945. Utstillingen presenterer disse funnene.

 

Av 130 000 tvangsarbeidere i Norge, døde rundt 17 000 under fryktelige forhold.

Utstillingen Grossraum - tvangsarbeid i Norge under 2. verdenskrig, åpnet 16. februar på Teknisk museum.

 

Organisasjon Todt var den største byggherren i Norge under krigen, og hadde stor innflytelse på den norske økonomien. De var, ved siden av Wehrmacht, den største aktøren for bruk av krigsfanger og tvangsarbeidere her i landet. På det meste disponerte Todt en arbeidsstyrke på 90 000 mennesker. De fleste av disse var sovjetiske krigsfanger (totalt var det 130 000 krigsfanger i Norge). Det innebærer at Norge antakelig var det okkuperte landet som mottok den største kontingenten tvangsmobilisert arbeidskraft sammenlignet med folketallet.

 

VenneforeningenS årsmøte 22. MARS KL 1830 - etter foredraget

 

Innkalling og øvrige dokumenter her   -   (samme som i nytt menyvalg - årsmøte - under fanen om foreningen)

Sovjetiske krigsfanger utgjorde den største gruppen tvangsarbeidere hos Organisasjon Todt i Norge.

 

–Nest etter deportasjonen av de norske jødene er det skjebnen til de utenlandske tvangsarbeiderne og krigsfangene som skaper den tydeligste forbindelsen mellom Norge og Nazi-regimets utryddelsespolitikk. - Forsker og prosjektleder Ketil Gjølme Andersen.

VENNEFORENINGENS DAG  SØNDAG DEN 20.11.2016

BLE EN STOR SUKSESS.   BESØKSREKORD MED HELE

1475 DELTAKERE OG 45 NYE MEDLEMMER.


VI LAR BILDENE TALE FOR SEG SELV:::

VENNEFORENINGENS DAG 2015 VAR SØNDAG 31. MAI PÅ TEKNISK MUSEUM  FRA KL 11.00 TIL 16.00, les mer

 

Det er alltid spennende å invitere til familiesøndag i mai – på programmet står det aktiviteter som blir mest vellykket hvis været viser seg fra sin beste side – og det slo til denne gangen også!

VENNEFORENINGENS RESTAURERTE CADILLAC MOTTOK EN SVÆRT GJEV PRIS PÅ ACSN´s OSLOMØNSTRING PÅ EKEBERGSLETTA 4. MAI 2014

 

En jury bestående av bil-entusiaster foretar en vurdering på et estetisk og helhetlig grunnlag av bilene. Norsk Teknisk Museums Cadillac fra 1916 som er restaurert av Ragnar Skjærstad og Birger Bostad fra Norsk Teknisk Museums venner ble en av 10 likeverdige prisvinnere.

Vi ønsker kontakt med interesserte som kan tenke seg å være med på utvikle eksisterende og nye prosjekter i et interessant og spennende mijø!

Vi er stolte over å kunne presentere våre bedriftsmedlemmer - les mer under - Bli medlem - kanskje noe å tenke på?