Norsk teknisk museums venner følger myndighetenes oppfordring om å begrense møteaktivitet. Vi velger derfor å utsette årsmøtet 18. mars. Vi kommer tilbake med ny dato.

PROGRAMOVERSIKT FRAM TIL SOMMEREN 2020 FINNER DU  her

 

Øvrige arrangement - Familiesøndag 10. mai

og Børøysund 10. juni, er avlyst.

 

NESTE ARRANGEMENT AVLYST
( Temamøte onsdag 18. mars kl 17.00 på NTM:

Servering og kaffe fra kl 16. )

 

Venneforeningens prosjekter på Teknisk museum:

Modelljernbane, industrimodell med mer. Foredragsholdere og omvisere fra Norsk Teknisk museum og Norsk Teknisk Museums venner.

 

Venneforeningen på teknisk museum jobber aktivt for at museet skal bli et enda mer spennende sted å besøke og vi har lyst til å vise frem de siste prosjektene og fortelle litt om dem, det håper vi dere har lyst til å være med på.

 

Vi tar bl.a for oss lysbueprosessen til Kristian Birkeland og Sam Eyde som  la grunnlaget for industriselskapet Norsk Hydro og som regnes av mange som den viktigste oppfinnelsen i Norge. Dette vil konservatorene  Ketil Gjølme Andersen, Hanne Skagmo og Tone Rasch ved museet fortelle mer om.

 

I tillegg tar vi en tur innom vannhjulet på museet som har stått i nærmere 20 år, som nå endelig snurrer igjen.

 

Da Horten bilmuseum la ned sin aktivitet, hjalp venneforeningen museet å få kjøpt modelljernbanen deres og nå er den på plass i museet og den kjører vi for dere denne dagen.

 

Industrimodellen fra 1954 begynte å se slitt og lite funksjonsdyktig ut og hadde behov for både rengjøring og oppgradering. Her bidrar venneforeningen og denne dagen viser vi frem prosjektet og forteller om både hva som er gjort, og ikke minst hva som eventuelt gjenstår.

 

 

 

 

Årsmøtedokumenter, innkalling, regnskap og balanse ligger under fanen OM FORENINGEN   -  SNARVEI: Årsmøtedokumenter

 

Underlag til årsmøtet: Møteinnkalling - Møtereferat

- Valgkomiteens innstilling

Lysbueovn                        Vannhjulet

Venneforeningen bistår museet med å skape aktivitet, og dette er bare noen av prosjektene våre på museet, ønsker dere å være en del av dette har venneforeningen årsmøte etter foredrag og omvisning. Det er anledning til å bli med på årsmøtet, er du ikke medlem ordner vi det. Vi ønsker enda flere engasjerte og nysgjerrige ingeniører og teknisk interesserte slik at vi kan gjøre enda mer sammen med museet.

 

Les mer og meld deg på HER, om du ønsker enkel servering i forkant av foredraget og omvisningen.

ØNSKER DU Å BLI MEDLEM?

 

Vi anbefaler sterkt at du melder deg inn i Venneforeningen før du kommer til museet. Vi har opplevd en del problemer med innlogging og registrering når man er på museet, og de ansatte har ikke kapasitet til å hjelpe til i en hektisk hverdag med mange besøkende. Sitt hjemme i ro og mak og registrer nødvendig informasjon og ta med medlemskortet elektronisk eller i utskrift.

 

Er du ikke medlem, men ønsker å bli det, klikk deg inn på BLI MEDLEM fanen oppe i hovedmenyen.

Vi ønsker kontakt med interesserte som kan tenke seg å være med på utvikle eksisterende og nye prosjekter i et interessant og spennende mijø!

Vi er stolte over å kunne presentere våre bedriftsmedlemmer - les mer under - Bli medlem - kanskje noe å tenke på?