SISTE:

NESTE

ARRANGEMENT:

 

Vi er i gang igjen!

 

Lydteknikken som forandret og skapte nye musikkformer -
Teknisk Museum  kl 17.00 - 26. august 2020

 

Velkommen til temamøte på Teknisk Museum der lydingeniør Billy Henningsen vil fortelle om de store hendelsene som endret lydteknikken.  Bing Crosby bidro til lydteknikkens utviking. Frank Sinatra forandret  voklasangen for alltid. Produsent Sam Phillips i Sun Studios i Memphis satte en signatur på 50-talls rock med Elvis, Johnny cash og Roy Orbinson. Før vi trekker inn Beatles og Abbey Road Studios. Lyst til å vite mer?  Les mer, og/eller meld deg på her

 

 

NYHET i:

Vannhjulet er

nå i drift

 

Vannhjulet som var konstruert for åpningen av museet i 1986 var en spektakulær del av bygningen, les mer her

 

 

NYHET ii:

Museet er igjen Åpent

Museet er igjen åpent for publikum. Hver dag. Det er riktignok noe redusert tilbud pga smittevern. Vi ber derfor om at de som ønsker å ta seg en tur, sjekker museets egne hjemmesider først, her.

 

VENNEFORENINGENS MUSEUMSPROSJEKTER ER

I FULL GANG, TROSS COVID 19

Det er lys i husene og fabrikkene. Nå pågår oppbygging av innsjøer og hav hvor vi ved hjelp av epoxy, skaper en illusjon av vann. 3 av 4 vann er nå ferdige. Det 4. og klart det største har et volum på ca. 300 liter, og har to tre båter flytende. Restaurering av vannhjulet er snart ferdig. Vannhjulet kan nå gå rundt med vann fra kanalen på toppen.

 

Den nye modelljernbanen ble satt i drift før jul 2019.  Det er nå ca. ett år siden Venneforeningen bevilget 1,23 millioner kroner til 4 museumsprosjekter, og planleggingen av prosjektene ble startet.

 

Venneforeningens dugnadsinnsats på restaurering av Industrimodellen har pågått uten stans i disse Coronatider. Nye togskinner, tog og styringssystemer og nytt elektrisk anlegg er på plass.

 

Norsk teknisk museums venner følger myndighetenes oppfordring om å begrense møteaktivitet. Arrangement fram til sommeren ble derfor avlyst. I åpningsfasen som nå står for døren, følg ny status her:

Norsk Teknisk Museums venners mest profilerte æresmedlem er gått bort

 

Det var med stor sorg og tristhet vi fikk beskjed om at vårt æresmedlem Erik Tandberg er død. En av Norges beste formidlere og romfartseksperter har forlatt oss.

 

Erik Tandberg var styreleder i Foreningen Norsk Teknisk Museum i den perioden det ble besluttet å bygge et museum på Kjelsås. Han har donert hele sitt arkiv, samlinger, bøker, mm. til Norsk Teknisk Museum.

 

Erik Tandberg var aktiv til det siste. Han var en betydelig pådriver for markeringen av den første månelandingens 50 års jubileum i 2019, som ble arrangert på Norsk Teknisk Museum. Han stod også denne gang for elegant formidling og omvisning.

 

Foruten de historiske romfartene og månelandingene, var han også svært opptatt av, og orientert om, fremtidens romfart. I 2013 holdt han et meget interessant kåseri på Teknisk Museum med tittelen: ‘’Når lander det første menneske på Mars?’’ Kåseriet tok opp forholdet vi har hatt til muligheten for liv på Mars gjennom tidene, og så på hvordan forskningen vurderer situasjonen i dag. Ulike problemer knyttet til en bemannet ferd ble berørt, og mer eller mindre realistiske prosjekter omtalt.

 

Hvil i fred.

ØNSKER DU Å BLI MEDLEM?

 

Vi anbefaler sterkt at du melder deg inn i Venneforeningen før du kommer til museet. Vi har opplevd en del problemer med innlogging og registrering når man er på museet, og de ansatte har ikke kapasitet til å hjelpe til i en hektisk hverdag med mange besøkende. Sitt hjemme i ro og mak og registrer nødvendig informasjon og ta med medlemskortet elektronisk eller i utskrift.

 

Er du ikke medlem, men ønsker å bli det, klikk deg inn på BLI MEDLEM fanen oppe i hovedmenyen.

 

 

Vi er stolte over å kunne presentere våre bedriftsmedlemmer - les mer under - Bli medlem - kanskje noe å tenke på?