SENT på Teknisk museum 7. april 2016 kl. 18:00 - 23:00

7. april 2016: Retrospillfest på Teknisk museum (18 år): Gå ikke glipp av samtale med John Romero, en av utviklerne av DOOM! Interessen for arrangementet er stor, og det er plass til alle. Kom!

PROGRAMMET

Dørene åpner klokken 18:00. Du finner oppdatert program på Facebook!

• John Romero og Thomas Felberg i samtale om Doom og musikk - klokken 21
  • Tverrfaglig panel om Supermario - klokken 20
  • Spillquiz med Magnus & Jon Cato - klokken 19
  • Mimrestund om Demoscenen - klokken 2215
  • Spillbar ved Senter for IKT i utdanningen - hele kvelden
  • Åpen sone for ekspermentell informatikk - hele kvelden
  • Workshops, dj og bar - hele kvelden
  • Åpne utstillinger(OBS: Game On 2.0), vitensenter og makerspace

Opplev verdenssuksessen Game On 2.0! Spill deg gjennom historien, fra Pong og legendariske klassiske arkadespill til dagens mest populære spill og konsoller. Når du kan spille mer enn hundre spill i et miljø med originale kontrollere og mange «runde» skjermer, blir det bare gøy! Let’s play!

Flere detaljer og programposter kommer, så følg med!

Ord. 150,-, student 100,-  Billettsalg kun i inngangen.

REIS KOLLEKTIVT:
Buss: 54, 25 og 22.
Tog: Gjøvikbanen.
Trikk: 11, 12

Adresse: Kjelsåsveien 143

Meld deg gjerne på arrangementet på Facebook for å få de siste oppdateringene i programmet!

John Romero kommer til museet for å snakke om Doom og ikke minst musikken i spillet. Metallmusikken var en stor inspirasjon i utviklingen av Doom. Thomas Felberg, programleder i NRK P13 og vokalist i Smoke Mohawk og We møter han til samtale.

Doom er blant de mest suksessfylte spillproduktene i historien. Siden 1993 har spillet solgt i 10 millioner kopier, fått utallige oppfølgere, utvidelser - og en film. id Softwares John Romero og John D. Carmack sto bak suksessen og ble med den gudfedrene til first person shooter-sjangeren.

SUPERMARIO
Vi inviterer et tverrfaglig panel for å forsøke å gi oss svar på hva det er som skaper notoriske spillsuksesser. Supermario er første spill ut. I panelet: Catharina Bøhler (daglig leder i Serepta Studio), Arild Iversen (lyddesigner og komponist i Funcom) og Chris Kåring (psykolog). Andreas Hammer, Teknisk museum modererer.

DEMOSCENEN
Vi har invitert Bent Stamnes (Excess) og Remi Pedersen (Spaceballs) til å fortelle om Demoscenen, den kreative subkulturen som gjorde det umulige ut av datamaskiner og lagringsmedier på 80-tallet, og som hadde sterke forbindelser til piratkopieringskulturen/hacker-scenen. Vi får se utvalgte demoer og høre om spill- og film- og andre kulturbransjers koblinger til det scenen lagde.

SPILLBAR
Senter for IKT i utdanningen tar med et utvalg lokale multiplayer-spill som Duck Game, Starwhal, Johan Sebastian Joust, Gang Beasts og Laza Knitez. Sosial gaming med kort læringskurve og høy partyfaktor. Get ready to joust!

SPILLQUIZ MED MAGNUS & JON CATO
Tilts quizmastere utfordrer din spillkunnskap – kom tidlig for å sikre deg plass!