15. mars: SENT!

Jimmy Polaris

JIMMY POLARIS spiller på SENT på Teknisk museum, 15. mars 2012.Christopher Nielsen leder an i en forestilling med lyd, lys, bilder og fyrverkeri, sammen med Matt Willis Jones og bandet Masselys. Med utgangspunkt i overskuddsmateriale fra animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri, danser konturer av fargesterke skikkelser i «en kakofoni av psykedeliske billedeksperimenter til rytmisk musikk – mutert disco og repetitive figurer av trommer, bass, gitar, synth og samples, utført på stedet av musikere og visuelltoperatører.»

Med Christopher Nielsens egne ord ønsker vi velkommen «til en bevissthetsutvidende seanse, der det er fullt mulig å se lyset.»

Live: Kultbandet Løkbrød

Ømfintlig som en fysioterapeut... ...Røff som en slagbjørn... ...Presis som en symaskin!

Med en fanskare som vokser fortere enn karse i en melkepakke, har Løkbrød eksistert i 12 år i grenselandet mellom rock, viser og avantgarde. De er kjent for låter som Sett nerri fjæra og ser på en ræv, Danske folk (12 øl) og Stoltenberg kjører panservogn i rasende fart over tundraen.

Etter mange år i hjemmestudio, med et stort antall selv-distribuerte CDer, har Løkbrød siden 2009 begynt å gjøre seg gjeldende som live-band. Nå disker de endelig opp på Teknisk museum. Gå ikke glipp av denne unike sjansen!

Utstillingsåpning: Electroboutique på Telemuseet

LØKBRØD spiller på SENT på Teknisk museum, 15. mars 2012.I en frydefull blanding av elektronisk kunst og lekker pop-art, inviterer installasjonene til dialog samtidig som de problematiserer temaer som bedriftsansvar og kunstens rolle i et kapitalistisk og informasjonssaturert samfunn.

Kunstnerkollektivet Electroboutique skaper lekne, interaktive verk, som samtidig stiller skarpt kritiske spørsmål på en subtil måte.

Flere av verkene er opprinnelig laget på oppdrag fra Espen Gangvik, direktør i TEKS (Trondheim Elektroniske Kunstsenter), for Trondheim Matchmaking 2009 festival. Siden har utstillingen vært på Science Museum i London, hvor flere verker har kommet til. Telemuseet viser et lite, spesialtilpasset utvalg verker, som setter kommunikasjonsteknologi og digitale mediekanaler i et nytt lys.

Kunstnerne bak Electroboutique, Alexei Shulgin and Aristarkh Chernyshev, bor og jobber i Moskva og London. De er veletablerte mediekunstnere både hjemme i Russland og internasjonalt.

Electroboutique på Telemuseet – 15. mars til 12. august 1012.

Ja, hjerne! – i samarbeid med MENSA

Er du intelligent? Under SENT kan du, i regi av MENSA, ta en fullstendig IQ- test, eller prøve deg på litt mindre omfattende tester. Ifølge John Kotter er intelligens: «Sterke analytiske egenskaper, god dømmekraft og egenskapen til å tenke strategisk og flerplanlig». IQ er et mål på nettopp dette. Det står for «Intelligence Quotient». Det gir en indikator på hvor du befinner deg i forhold til din egen aldersgruppe i befolkningen. MENSA lover også annen hjernemoro.

Mye mer

Så byr vi som vanlig på quiz, servering fra flere barer, astroamfi, årets fantastiske hovedutstilling Mind Gap med mer!

Reis til museet

Reis kollektivt til museet: Gjøvikbanen bruker under 15 minutter fra Oslo S før det stopper på museet. Planlegg reisen her: Trafikantens reiseplanlegger

TOG: Gjøvikbanen (mot Jaren eller Hakadal) til Kjelsås stasjon.
BUSS: rute 54 Aker Brygge/Kjelsås stasjon, Rute 25 Majorstuen/Karihaugen, Rute 22 Majorstuen/Ellingsrudåsen
TRIKK: Linje 12 Majorstuen - Kjelsås o/ Torshov, Linje 11 Majorstuen - Disen (Kjelsås- obs: sjekk rutetidene!). Holdeplass: Kjelsås/Kjelsåsalleen. Gåtid: 10 min
T- BANE: til Storo, og trikk nr 11 (obs: sjekk rutetidene!)og 12 til Kjelsås eller Kjelsåsalléen

Ordinær kr 100, studenter kr 50

Om

SENT har blitt et av Oslos mest nyskapende utetilbud siden starten i 2009! Norsk Teknisk Museum og Telemuseet står bak arrangementet. Hundrevis av voksne, studenter, vennegjenger og nabolag har gjenoppdaget Teknisk museum og Telemuseet. De har fått fantastiske konserter, vitenshow, quiz og museumsmoro med på kjøpet. La ikke neste sjanse gå fra deg!

Ros, ris og forslag

Gi oss gjerne tilbakemeldinger på hva du kunne ønske deg av arrangementet. Vi hører og vurderer! Bruk gjerne våre Facebooksider, eller send oss en e-post.