SENT 18. oktober! 18-årsgrense.

Bli med på SENT 18. oktober 2012. Kun for voksne!

Sted: Teknisk museum, Kjelsåsveien 143, Oslo (Kjelsås)
Når: 18. oktober 2012 kl. 19-23.

Se Facebook-event

For siste gang i år åpner vi museet på kveldstid og inviterer voksne som ikke føler seg for gamle til en helaften blant historiske fly, telefonklenodier, anatomiske preparater, vitensenter uten barn og nå også med Lego på menyen.

Teknisk museum lover en kveld fri for irriterende konkurranse med sjarmerende små - i et miljø der voksne blir barn, unge blir lekne og alvorstyngede hipstere blir nerder!

Legofestival

Vi gjentar suksessen med en barnefri kveld under Legofestivalen og kjører på med to paller fargeglade brikker som kan nytes i skjønn forening med DJ og drikke!

Er du av dem som har brukt nevøer og nieser som unnskyldning for å fordype deg i arkitektur og ingeniørkunst - eller gjemt deg bak venners avkom for å hente barnet fra ditt indre - er dette en kveld du ikke må gå glipp av.

Philco Fiction

Et av de flotteste kronbladene på Oslos elektropopblomst tar turen opp til museet denne kvelden!

Philco Fiction har hatt en aktiv vår og sommer utenfor landegrensene, som blant annet resulterte i strålende omtale i The Guardian. Trioen spiller Turid Solbergs sofistikerte og samtidig umiddelbare popmelodier over et dansbart komp som får deg til å drømme tilbake til det som var virkelig fint med 80-tallet. Når de i tillegg blander inn en god porsjon analog synth, rototoms og live prosessering av vokal, så er det klart at vi bare måtte invitere dem til å spille i Teknisk museums musikkteknologiske utstilling. Vi gleder oss!

Debattmøte: Big Data

Sosiale medier, søkemotorer og app-er samler inn store datamengder om dine personlige preferanser, obskure interesser og bevegelser i terrenget og på nettet. Hvordan hentes mønster og sammenhenger ut av så komplekse datamengder? Og hva kan det brukes til? Kan det lære oss noe helt nytt om verden? Og hva med personvernet når det er du selv som har overlatt informasjonen i hendene på kommersielle aktører? Få med deg paneledebatten om Big Data!

Moderator: Guro Løseth, tidligere programleder i Verdt å vite og Ekko/ NRK P2

Panelet:

Bernard Enljoras
Assisterende Direktør/ Forskningsleder,
Politikk, demokrati, sivilsamfunn, Institutt for samfunnsforskning

Anne Danielsen
Professor / prosjektleder Sky & Scene
Institutt for musikkvitenskap, UiO

Lee Andrew Bygrave
Førsteamanuensis
Senter for rettsinformatikk, UiO

Even Westvang
Programmerer/ designer
Bengler

Kjetil Kjernsmo
Stipendiat
Institutt for informatikk, UiO

Såpebobleshow

Boblemester Joachim Solum varter opp med bobler i gilde farger og umulige størrelser. Få med deg Teknisk Museums smått legendariske bobleshow, kanskje blir det du som får stå inne i regnbuen…

Worshops

Lo-fi høyttalerbygging – lag din egen høyttaler eller hodetelefoner av de enkleste materialer.

Kabelaktig blir fabelaktig – Mona Strand, en av utviklerne bak den nye utstillingen i Telemuseet leder denne workshopen, hvor historisk teleavfall skal omskapes til vakre smykker og gjenstander.

Med mer

Vi byr som vanlig på pub quiz med mangeårig norgesmester Christian Flermoe, servering fra flere barer, Astroamfi og siste sjanse til kveldsomvisning i Teknisk Museums fantastiske hovedutstilling Mind Gap!

Velkommen!