SENT! 19. mars 2015

SENT 22. mars, med blant annet Beglomeg live!    SENT 19. mars, med blant annet Beglomeg live!

LIVE: BEGLOMEG
Knas! Skviiiik! Klung! Det er noE som skurrer. Hvem hjemmer seg i haLlEn, i gangen, i sangen. Hvem ler uten lunger, hvem hvisKer uten TungeR, hvem eter uten hunger. Hvem Hva er dItt navn!? Beglomeg lurer. Store hjul Snurrer. Odradeken Knurrer. For dere på museum.

STUDER J37 - FRA BEATLES TIL ARNE NORDHEIM
Båndspilleren Studer J37 er en legendarisk firesporsmaskin. Den er kjent fra The Beatles’ eksperimentering med flersporsopptak på albumet Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band fra 1967. På slutten av 1960-tallet skaffet NRK seg flere slike båndspillere, som blant annet ble brukt av komponisten Arne Nordheim. En av disse vil nå bli vist i utstillingen ”Musikkmaskiner” på Norsk Teknisk Museum.

POESI OG KATASTROFE I ARNE NORDHEIMS ELEKTRONISKE MUSIKK
"Jeg er død og katastrofe - kall meg gjerne hardcore" sa Arne Nordheim om sin musikk i et intervju i 1999. Stipendiat Ola Nordal fra NTNU forteller om englekor, grisegrynt, maskingevær og pingpong-baller i Nordheims elektroniske lydverden.

SØLVEPLENE - ET KVADRAFONISK LYTTEAPPARAT
Interaktiv lydinstallasjon av Øyvind Mellbye. Apparatet demonstreres og du kan prøve selv! Sølveplene er et kvadrofonisk lytteapparat som består av 4 kassettspillere som spiller tapeloops og kontrolleres av en spesiallaget mikser. Bruken av analoge kretser og langt fra tapsfrie medier gjør at prosjektet framstår som i brudd med den lineære teknologiske utviklingen, og Sølveplene fortsetter slik undersøkelsen av teknologiske prosjekt som tidligere er forkastet.

FORBRUKSELEKTRONIKKENS BAKSIDE
Om medieøkologi ved førsteamanuensis Jon Raundalen, NTNU. Sammen med kollega Nina Lager Vestberg har Raundalen tatt initiativ til det tverrfaglige forskningsnettverket The Ecology, Environment, Culture Network (EECN), som tar for seg miljøutfordringene knyttet til ny medieteknologi. Redaktør for antologien ”Media and the Ecological Crisis”, Routledge forlag, 2014.

PUBQUIZ VED ANNE GAATHAUG
Norges mest underholdende quizmaster Anne Gaathaug kommer for å lede quizene denne kvelden. Som Knut Nærum sa om henne: «Jeg ante ikke hvor mye jeg visste før Anne Gaathaug spurte».

WORKSHOP: LITTLEBITS
littleBits lar deg koble elektroniske komponenter sammen ved hjelp av magnetiske byggebrikker. På få minutter kan hvem som helst koble lysdioder, motorer, trykksensorer og lydgeneratorer sammen til fabelaktige konstruksjoner. LEGO for iPad-generasjonen!

Programmet oppdateres.
18 års aldersgrense. CC ordinær 120,-/ student 60,-